Hyppää sisältöön
  • Tiedotteet
-

17 syyskuun 2024 5:00

Eroon fossiilisista polttoaineista – ARE toteuttaa Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:lle neljä energiahanketta

Talotekniikkayritys ARE toteuttaa lämmitystapa- ja energiatehokkuushankkeen neljään SSO:n omistamaan kiinteistöön.

Energiaremontoitaviin kiinteistöihin kuuluvat Lohjalla Kauppakeskus Lohi ja ABC Lohja, ja Salossa Original Sokos Hotel Rikala sekä ABC Piihovi. Kauppakeskus Lohessa työt on jo aloitettu.

”Energiahanke on kannattava hanke kaikentyyppisiin kiinteistöihin. Kyseiset SSO:n kohteet ovat lämmitysjärjestelmiltään erilaisia, joten osassa kiinteistöjä energiaratkaisuna toimii öljylämmitysjärjestelmän purkaminen ja korvaaminen lämpöpumpulla. Osassa kiinteistöjä pystymme hyödyntämään lämmönlähteiksi kaupankylmän lauhdetta sekä poistoilmaa. Myös rakennusautomaatiojärjestelmien päivityksellä ja energiatehokkaammilla ilmanvaihtokoneilla saavutetaan merkittäviä säästöjä ympäristön ja lompakon kannalta”, ARE:n asiakkuuspäällikkö Panu Vainio kertoo.

”Toimenpiteidemme avulla tavoitellaan merkittävää vuosittaista CO2-vähenemää, joka vastaa neljän miljoonan kilometrin autoilua eli 100-kertaista matkaa maapallon ympäri. Meillä ARE:lla on valtakunnallisesti paljon asiantuntijaosaamista ja hankekohteisesti pystymme kokoamaan parhaat asiantuntijamme energiauudistuksiin”, Vainio lisää.

”Osana S-ryhmää, olemme sitoutuneet ilmastopäästöjen vähentämiseen nettonollaan koko arvoketjussa. Näillä toimenpiteillä vähennämme vuosittaisia hiilidioksidipäästöjämme jopa 560 tonnia. Olemme tyytyväisiä kumppanuuteemme ARE:n kanssa, joka on kiinteistönhuoltopalveluidemme kehittämisen ohella tarjonnut käyttöömme asiantuntijuuttaan juuri energiatehokkuusratkaisujen toteutuksessa”, SSO:n liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola kertoo.

Lisätietoja:
Panu Vainio
asiakkuuspäällikkö, ARE
panu.vainio@are.fi
p. 050 407 8935

Mika Tolppola
liikepaikkapäällikkö
mika.tolppola@sok.fi
p. 050 466 8252